Traficanți de droguri, prinși în flagrant cu „marfă” adusă din Maroc. Cum...

Traficanți de droguri, prinși în flagrant cu „marfă” adusă din Maroc. Cum acționa gruparea care vindea în tot Banatul

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Caraș-Severin, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, au prins astăzi în flagrant doi suspecți, un cetățean român și un cetățean străin, „în timp ce dețineau și transportau cu un autoturism un bagaj de mână conținând cantitatea de aproximativ 1,1 kilograme de substanță solidă de culoare maronie, susceptibilă a fi hașiș, împachetată în ambalaje de plastic”.

Oamenii legii au efectuat apoi și două percheziții domiciliare în cazul suspecților de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, suspecții au deținut și comercializat droguri de risc, atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.


Drogurile, provenind din Maroc, au fost introduse în Uniunea Europeană prin Spania, prin intermediul cetățeanului străin, rezident în această țară, și, ulterior, introduse în România, disimulate în interiorul unor bagaje, în scopul comercializării consumatorilor din Timișoara, Caransebeș și Oțelu Roșu. Pe parcursul documentării cauzei au fost ridicate alte 700 de grame de droguri de risc”, a transmis DIICOT.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Direcției Generale Anticorupție – Centrul Operațional 2 Timișoara. De asemenea, la acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Poliție de Frontieră Nădlac II, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Timișoara. Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul Structurii Centrale a DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.