Trei spectacole de teatru independent timișorean, în cadrul TESZT 2023

Trei spectacole de teatru independent timișorean, în cadrul TESZT 2023

0
DISTRIBUIȚI
Dr. Faustus theater-concert

La cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT organizat de teatrul maghiar timișorean „Csiky Gergely”, care începe duminică, 21 mai, pe lângă cele două spectacole puse în scenă de teatrul gazdă și cele 24 de spectacole care vor fi prezentate în cele opt zile ale acestei ediții, vor mai avea loc trei spectacole ale teatrului independent timișorean, care sunt incluse în secțiunea EXT@TESZT a festivalului – „Dr. Faustus theater-concert”, realizat de compania de teatru Arte-Factum, „Grand Hostel Timișoara”, pus în scenă de  Teatrul Auăleu și „Zambara Kabarett”, montat de teatrul Basca.

Dr. Faustus theater-concert”, un spectacol muzical în permanentă evoluție,  conceput în laboratorul de introspecție teatrală și muzicală, va avea loc în 25 mai, ora 19:00, la Studioul Franciscan din incinta Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe strada E. Ungureanu. Kocsárdi Levente, compozitorul, regizorul și interpretul spectacolului, abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, imaginând un Faust contemporan, pe un text inspirat de Simona Donici din celebrul roman al lui Thomas Mann, iar muzica este interpretată de Alexandra Mahu (voce, flaut), Victor Geru (vioară) și Maksay Csaba Zsolt (violoncel). Spectacolul se joacă în limba română, cu supratitrare în limbile  maghiară și engleză.

Cel de-al doilea spectacol, „Grand Hostel Timișoara” produs de Teatrul Auăleu, va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 19:00, la sediul teatrului Scârț Loc Lejer de pe strada Laszlo Szekely nr. 1. Textul și regia îi aparțin lui Ovidiu Mihăiță, iar din distribuție fac parte Cristine Cizmaș, Armand Iftode, Ioan Codrea, Jasmina Mitrici, Ionuț Marian Pîrvulescu și Anastasia Miulescu.


Acțiunea se desfășoară în recepția unui hostel din Timișoara în anul 2023, când urbea este capitala europeană a culturii și turiști din toată lumea vin în căutarea acelui „ceva” unic, pe care fiecare oraș îl are. Spectacolul se joacă în limbile română, germană, engleză, italiană, franceză, olandeză, sârbă și într-o mică măsură, turcă, greacă, chineză, țigănească și limbajul semnelor. Biletele se găsesc la sediul teatrului Auăleu, la prețul de 50 de lei, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0744 777 035.

Grand Hostel Timișoara

Zambara Kabarett”, realizat de teatrul Basca, va avea loc în ultima zi a festivalului, 28 mai, ora 16:00, la sediul teatrului  de pe strada Ion Mihalache nr. 2. Pe un text de Andrei Ursu, regizoarea Ana-Maria Ursu a imaginat un spectacol despre ceea ce s-a întâmplat, se întâmplă şi va continua să se întâmple, pe ici pe colo, pe la margini, prin locuri, blocuri şi cartiere, sau prin diverse bule ale Zambarei. E un spectacol despre un oraş în schimbare și despre oamenii din el, confruntaţi cu schimbarea. Din distribuție fac parte Larisa Belcea, Dana Borteanu, Cristina Chiperi, Ana Indricău, Andra Ioanaș, Jacqueline Kohl, Alina Mihocaș, Jasmina Mitrici. Spectacolul se joacă în limba română, cu supratitrare în limbile maghiară și engleză. Biletele se pot procura de pe iaBilet.ro.

Zambara Kabarett

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.