Trei zile de concerte, ateliere, expoziții și activități pentru copii, în cadrul...

Trei zile de concerte, ateliere, expoziții și activități pentru copii, în cadrul celei de-a 5-a ediții a festivalului Particles

0
DISTRIBUIȚI
Trupa Zimbru va susține un concert în cadrul acestui eveniment

Cea de-a 5-a ediție a festivalului Particles propune o serie de concerte, ateliere, expoziții, lecturi, proiecții de film și activități în natură dedicate copiilor și familiilor. Pe parcursul celor 3 zile vor avea loc ateliere diferite la care spectatorii sunt invitați să participe și să-și descopere creativitatea: Pictează cerul – Atelier de artă experimentală cu Anca Raluca (vineri 2 iunie), Liriclip – Atelier de videopoeme cu Andrei Doboș (vineri 2 iunie și sâmbătă 3 iunie), Atelier de teatru cu Timeea Pădurean (sâmbătă 3 iunie), Atelier de reciclare materiale cu Onek (duminică 4 iunie) și Atelier de percuție cu Tudor Teodoresc (duminică 4 iunie).

De asemenea, pe întreg parcursul festivalului, publicul va avea posibilitatea să se bucure de experiența unor serii de instalații sonore și vizuale ca Sound of the recycled – instalație interactivă audio semnată de Psihodrom, Înecarea Operei – happening mise-en-Seine de reVoltaire sau de Colțul de pian adus de Daria Bădiță-Nistor.

Pe lângă atelierele și expoziții, publicul va putea asista la performance-ul Rădăcini de și cu Lonetta Maier (alături de care vor putea să practice și clase de Yoga în natură) și o serie de lecturi cu scriitorii Cristina Alexandrescu și Răzvan Andrei.
Anul acesta, festivalul își deschide porțile spre un segment mai larg de public, așteptându-i pe spectatori cu mic cu mare să observe luna, planetele, roiurile de stele și galaxii prin Telescop cu Astroclubul Galaxis (vineri 2 iunie); să asiste la demonstrații de dresaj canin cu Nikarad (duminică 4 iunie); iar copiii și tinerii vor putea participa la jocuri în natură alături de echipa Enjoy the Ride (2 și 3 iunie) și de Cercetașii României – Centrul local Phoenix (4 iunie).

Serile ediției a cincea Particles vor fi acompaniate de concerte de muzică live unde vor urca pe scenă artiștii: Comuna 30, IIOANA și LVX Machina (vineri 2 iunie); Mimi Sălăjan, Zimbru și Omul cu șobolani (sâmbătă 3 iunie) și Sounds of Om (duminică 4 iunie).

“Prin tematica abordată la această ediție a festivalului Particles ne dorim totodată să atragem atenția asupra importanței Mureșului pentru Arad, a integrării peisajului natural în spațiul urban, a celebrării, protejării și valorificării biodiversității existente în zona de desfășurare a activităților.


În contextul accelerării fenomenelor de încălzire globală și pătrunderii efectelor acestora din ce în ce mai pronunțat în viața noastră cotidiană, credem că este de importanță vitală să aducem în discuție, în spațiul public, aceste teme, și a modurilor prin care noi ca indivizi participăm, influențăm și modelăm comunitățile din care facem parte și locurile în care trăim.” , spune Oana Tarce, membru al Asociației Citizenit, din partea organizatorilor.

Zimbru, invitații speciali ai evenimentului

Zimbru este o trupă indie/art-rock din Cluj-Napoca formată din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop. Sunetul lor poate fi descris ca un amestec sălbatic de sintetizatoare, riff-uri de chitară și percuție plină de viață, toate completate cu povești de dans, dragoste adevărată și nostalgie pentru ultimele decenii.

La începutul lui 2019, trupa și-a făcut debutul pe scenă și a lansat piesa Dog Heaven, după care formație a cântat la toate festivalurile de muzică majore din România. Trupa a început să atragă mai multă atenție internațională după lansarea EP-ului de debut. Într-un articol de fond, site-ul Europavox a lăudat debutul fermecător al trupei:. Cel mai recent single al trupei – Mass Cisteria – a fost lansat în acest an cu un mini – turneu ce a inclus recitaluri în București, Budapesta, Praga, Ljubjana, Zagreb și Cluj. Anul trecut trupa Zimbru a avut un program internațional de concerte de mare succes susținând spectacole în 10 țări la festivaluri și evenimente precum The Great Escape, Exit Festival, MENT Ljubljana și Sziget (Budapesta) și au fost numiți câștigătorii Hemi Music Awards 2022.

Festivalul are loc anul acesta în Noul Parc Micălaca din Arad iar intrarea la toate evenimentele este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.