Un artist timișorean a donat două picturi unui muzeu din Porto (foto)

Un artist timișorean a donat două picturi unui muzeu din Porto (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Două tablouri intitulate „P4” și „P6” semnate de pictorul timișorean Sorin Scurtulescu, membru al grupului artistic „NOIMA”, care au făcut parte din expoziția „Sobreviver” a grupului, prezentată anul trecut la galeria ICR Lisabona, au fost donate la începutul acestei săptămâni Muzeului Fundației Serralves, una din mai prestigioase instituții culturale din orașul portughez Porto. Alături de gazde – Ana Pinho, reprezentantă a fundației Serravles și Philippe Vergne, directorul Muzeului de Artă Contemporană Serralves, deschis în 1999 – la ceremonie au luat parte Excelența Sa Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, Dinu Gîndu, directorul Institutului Cultural Român de la Lisabona, Dominic Fritz, primarul Timişoarei și Paolo Vaz, consul onorific al României la Porto.

În ultimii ani, muzeul din Porto a organizat expoziții cu lucrări ale unor artişti contemporani precum  Alvaro Lapa, Jorge Pinheiro, Franz West, Roni Horn, Claes Oldenburg, Coosje van Bruggen, Richard Hamilton, Christopher Wool, Luc Tuymans sau Ana Jotta și de-a lungul anilor, și-a constituit colecția prin cumpărarea unor lucrări sau din donații.


Sorin Scurtulescu este un artist cunoscut de multă vreme timișorenilor și nu numai, atât pentru lucrările sale de pictură, cât și pentru performance-uri sau art-video. De-a lungul timpului, operele sale au fost prezentate în expoziții personale și de grup în România, Italia, Ungaria, Germania, Austria, Anglia, Belgia, Turcia, Emiratele Arabe Unite sau Portugalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.