UVT, campioana europeană universitară la fotbal, a câștigat din nou titlul național

UVT, campioana europeană universitară la fotbal, a câștigat din nou titlul național

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Universitatea de Vest / Facebook

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, medaliată cu aur anul trecut la Jocurile Europene Universitare, s-a impus și în 2023 în competiția internă.


Ieri, în ultimul act al turneului final desfășurat în weekend, la Oradea, elevii lui Vlad Bura au trecut de studenții arădeni de la Universitatea Aurel Vlaicu cu 2-0.

Cu un lot piperat cu fotbaliști din eșaloanele naționale 2 și 3, Univ. de Vest era favorită la un nou trofeu în Campionatul Național Universitar. Este al treilea consecutiv și totodată al patrulea triumf național pentru UVT, care are și echipă în eșalonul al patrulea.

Andrei Olaru, Alexandru Piftor (ambii Dumbrăvița, L2), Cosmin Gladu, Răzvan Morariu (Ripensia L2 sezonul trecut), precum și Claudiu Matiș (Buziaș) sau Sinișa Sporin (Ghiroda, ambele în L3), au fost cei mai experimentați jucători ai bănățenilor în materie de eșalon de performanță.

În grupe, UVT a învins UNEFS București, scor 5-0, a remizat cu gazdele de la Univ. Oradea, 0-0, și au trecut cu 3-0 de studenții de la Petrol-Gaze Ploiești. În finala mare, cu UAV Arad, timișorenii au învins cu 2-0 (1-0) prin golurile lui Matiș (pen.) și Fl. Olariu, cel mai ”bătrân” dintre studenții timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.