Aquatim, contract de peste nouă milioane de lei, bani europeni, pentru modernizarea...

Aquatim, contract de peste nouă milioane de lei, bani europeni, pentru modernizarea energetică a stațiilor de tratare a apei de la Timișoara și Urseni

0
DISTRIBUIȚI

Compania Aquatim încearcă să folosească resurse energetice regenerabile cât mai mult posibil, iar în acest sens a aplicat pentru proiecte europene care să îi asigure finanțarea unor sisteme menite să reducă impactul asupra mediului.

Astfel, în data de 30 mai 2023, s-a semnat Contractul de Finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru proiectul „Eficiența energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul companiei Aquatim – Stația de epurare apă uzata Timișoara și Stația de tratare apă Urseni” (Cod SMIS 2014+ 158891).

Valoarea totală a finanțării este de circa 9,9 milioane lei, din care peste 9,3 milioane lei fonduri nerambursabile, iar termenul de implementare este până în 31 decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice prin utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Aquatim în cele două locații propuse pentru implementare.

Proiectul presupune realizarea a două parcuri fotovoltaice la Stația de Epurare a Apei Uzate Timișoara și la Statia de Tratare a Apei Urseni, cu o capacitate totală nou instalată de producere a energiei electrice de 1.650 kWp.


Se estimează că în urma acestei investiții, se vor produce 2.281 MWh/an energie electrica din surse regenerabile.

Infrastructura propusă prin proiect va fi administrată de către Aquatim, iar planul de mentenanță va fi implementat de către un furnizor acreditat de servicii de întreținere. În urma implementării acestor sisteme, se preconizează scăderea anuală a gazelor cu efect de seră cu 752,56 tCO2e/an.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.