„Așteptându-l pe Brâncuși”, evenimentul care aduce săptămânal sculpturi în Piața Unirii din...

„Așteptându-l pe Brâncuși”, evenimentul care aduce săptămânal sculpturi în Piața Unirii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Arte-Factum și artistul Mihai Donici inaugurează astăzi, 8 iunie, expoziția „Așteptându-l pe Brâncuși”, cu 20 de etnosculpturi din artefacte vechi care prefigurează lumea formelor lui Brâncuși, care vor fi expuse în Piața Unirii, între orele 19:00 și 22:00.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de cinci luni și va cuprinde expoziții de trei ore la monolitul din Piața Unirii, în fiecare joi, între orele 19:00 – 22:00.


Expozițiile sunt concepute evolutiv, piesele expuse fiind, pentru fiecare eveniment, altele, rezultând configurații plastice mereu diferite. Vor fi expuse săptămânal câte 20 de etnosculpturi de dimensiuni medii și mari, „sperie-ciori” cu trimitere la motive din mitologia populară română și etnomarionete uriașe, de trei metri, într-un performance vizual-sonor. Conceput ca o intervenție urbană cu mijloace artistice, proiectul propune o experiență cu rădăcini în cultura populară și în captivanta ei mitologie. Expozițiile doresc, de asemenea, să pregătească publicul pentru expoziția Brâncuși care va fi organizată în toamna acestui an de muzeul de artă. Proiectul face parte din programul cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.