Bănățenii, așteptați de vecinii sârbi din Vârșeț cu evenimente pe toate gusturile,...

Bănățenii, așteptați de vecinii sârbi din Vârșeț cu evenimente pe toate gusturile, în această vară (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Noul sezon estival a readus la Timișoara organizatorii mai multor festivaluri din Vârșeț, care, alături de excelența sa Vladan Tadic, consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, au dorit să le facă, la fel ca în anii precedenți, o promovare pe măsură. Ei au ținut să sublinieze că orașul Vârșeț este deja binecunoscut locuitorilor din Banatul românesc, care îl vizitează în număr tot mai mare de la an la an, vizita făcută acum la Timișoara dorind doar să puncteze, pentru cei interesați, calendarul principalelor evenimente din luna care urmează, sintetizate în trei cuvinte: vin, folclor și rock. Ei au remarcat, totodată, că interesul turistic este reciproc, și numărul turiștilor sârbi care vin la Timișoara fiind în creștere.

Organizația turistică din Serbia anunță festivalul internațional de vin „Vinofest”, care va avea loc în 30 iunie și 1 iulie în piața centrală a orașului Vârșeț. La festivalul din acest an, vor fi prezentate peste 300 de sortimente de vin care vor putea fi degustate în cele două zile ale festivalului, iar cramele și restaurantele își vor aștepta oaspeții cu oferte speciale. Festivalul va debuta vineri, la ora 19:00, cu un program oferite de școala de muzică „Josif Marinković”, după care va urma deschiderea oficială a evenimentului, la care vor fi anunțați și câștigătorii concursului de vinuri. Seara se va încheia cu un program oferit de orchestra de tamburași „Gospon tamburaši” și de formația latino „The Mambo Stars”. În cea de-a doua zi, de la ora 20,00, vor urca pe scenă orchestrele de tamburași „Hercenšlus” și „La Banda” iar în încheiere, formația muzicală „Legende”.

Cel de-al doilea eveniment al lunii iulie, organizat de centrul cultural al orașului,  va fi festivalul internațional de folclor „Cununa Vârșețului”, care împlinește 30 de ani de existență. Considerat drept unul din cele mai importante festivaluri din Serbia, acesta se va desfășura între 9 și 13 iulie și va reuni peste 20 de ansabluri folclorice.


Primele două zile vor fi dedicate ansamblurilor locale și celor din Serbia, urmând ca între 11 și 13 iulie scena să fie rezervată ansamblurilor din România, Georgia, Polonia, Bulgaria și Cehia. Printre participanți se va număra și ansamblul „Timișul. Pe lângă spectacole, va fi organizat și un târg etno și o expoziție de fotografii cu caracter religios, oferite de o episcopie din Ungaria.

O ultimă manifestare de anvergură a lunii iulie va fi festivalul Wind Rock Fest, ajuns la a V-a ediție, care va avea loc între 20 și 22 iulie și care se bucură de un succes din ce în ce mai mare, căci muzica rock s-a impus publicului de peste șase decenii. Cei care vor alege să participe la festival vor putea asculta și trupe care au cântat și pe scenele timișorene și s-au bucurat de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.