Bărbatul care ameninţă că se aruncă de la etaj, pe Calea Şagului,...

Bărbatul care ameninţă că se aruncă de la etaj, pe Calea Şagului, stă pe pervaz de aproape o zi UPDATE 2 Video cu momentul intervenției

0
DISTRIBUIȚI
Foto: INFO TRAFIC Timisoara / Facebook

Bărbatul care amenință că se aruncă de la etajul 7, la Timișoara, ține autoritățile pe jar de aproape 24 de ore. Negociatorul Poliției încă încearcă să îl convingă pe bărbat să renunțe la gest.

„Bărbatul încă stă pe pervazul geamului. Nu a renunțat la gestul extrem. Negocierile continuă”, au informat, vineri dimineață, surse locale.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani amenință de joi dimineață că se aruncă de la etajul 7 al unui bloc situat pe Calea Șagului din Timișoara.

La fața locului au mers polițiștii Secției 3 Urbane Timișoara, negociatorul din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș, pompierii și un echipaj medical.

Ieri, tot în zona Calea Șagului, o femeie a sărit de la etajul 10 al unui bloc.

UPDATE Bărbatul este acum în siguranță. Se află în interiorul apartamentului.

UPDATE 2 Bărbatul, cadru militar, a fost salvat de un alpinist din cadrul ISU Timiș, fiind ulterior dus de polițiști la o clinică de psihitatrie. Surse din cadrul anchetei au precizat că acesta ar fi depresiv.

„Astăzi, 9 iunie, polițiștii municipiului Timișoara și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al Județului Timiș, au salvat viața unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Timișoara, care amenința că se va sinucide.


Astfel, în această dimineață, în urma eforturilor comune ale forțelor implicate și la decizia comandantului intervenției și a echipei de negociatori, s-a dispus intervenția echipei de alpiniști din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, aceștia intrând în apartamentul de la etajul superior, pentru a-și pregăti echipamentul specific acestei intervenții. Echipa de negociere din interiorul apartamentului a atras bărbatul în dreptul ferestrei deschise, moment în care alpinistul a coborât în rapel, împingându-l în interior și blocând fereastra. Obiectivul propus a fost atins, bărbatul fiind salvat. Durata de 24 de ore a reprezentat activități continue, în care au fost angreante mai multe structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care au acționat în sistem integrat, cu o coordonare pe mai multe paliere. Un rol determinant l-a avut componenta de negociere, care a acționat permanent, ceea ce a condus la reușita misiunii. Încă de la primirea apelului, polițiștii și celelalte structuri aflate la fața locului, au desfășurat activitățile necesare în vederea determinării bărbatului de a renunța la acest gest. Polițiștii timișoreni s-au implicat, cu precădere negociatorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, fiind purtate discuții cu bărbatul în vârstă de 37 de ani, pentru a-l determina să revină în interiorul apartamentului. Important este de precizat faptul că polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au sprijinit desfășurarea activităților de negociere, fapt ce a condus finalizarea cu succes a misiunii. Felicitări colegilor noștri pentru profesionalismul și determinarea de care au dat dovadă, precum și partenerilor noștri, care au avut un rol determinant. De asemenea, un rol important l-au jucat și membrii familiei, care au sprijinit intervenția în toată această perioadă”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.