Bunuri în valoare de peste 100.000 de euro, confiscate de poliţiştii de...

Bunuri în valoare de peste 100.000 de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră timişeni

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la PTF Cenad, din județul Timiș, au descoperit ieri un microbuz cu pasageri doldora cu diverse bunuri electronice. Şoferul nu a putut justifica cu acte provenienţa mărfii iar aceasta, estimată la 112.000 de euro, a fost reţinută la frontieră.

Ieri, în jurul orei 1.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, șofer al unui mijloc de transport persoane în regim internațional, cu 26 de pasageri şi care efectua o cursă pe ruta Spania-România.

„Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al autocarului, două cutii și un geamantan, care aparțineau șoferului. În urma inventarierii bunurilor, a rezultat un număr de 85 de telefoane mobile, 17 ceasuri smart, 12 căști audio, 11 tablete, 4 boxe, 2 plăci de bază, 2 plăci video, 3 pen-uri, 2 tag-uri, 1 aparat foto, 1 aspirator şi 3 parfumuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență (bon de casă, factură sau aviz de însoțire a mărfii).


Șoferul a declarat că bunurile nu sunt ale lui, ci le-a preluat de la un cetățean român în Spania cu scopul de a le transporta în România”, se arată în comunicatul ITPF Timişoara.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, deoarece șoferul român nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea. În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale şi a se lua apoi măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.