Capii unei reţele de cerşetori minori, ridicaţi după descinderi ale DIICOT în vestul ţării

Capii unei reţele de cerşetori minori, ridicaţi după descinderi ale DIICOT în vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-109441706">

 

Foto: arhivă

11 copii din județele Arad și Bihor au fost obligați să cerșească de opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, sub pretextul vânzării de linguri de lemn sau verdețuri. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și procurorii DIICOT fac cercetări.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu DIICOT – Biroul Teritorial Oradea, aufăcut zece percheziții, în două județe, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Cele 10 percheziții domiciliare au fost făcute în comuna Avram Iancu, județul Bihor și în comuna Seleuș, județul Arad, la opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2023 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, ar fi obligat la practicarea cerșetoriei 11 minori, cu vârste între 8 și 17 ani, membrii de familie, pe care, sub pretextul vânzării de linguri de lemn sau verdețuri, i-ar fi obligat să apeleze la mila publicului din zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, pentru a obține sume de bani, care ar fi fost însușite de membrii grupării infracționale.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 17 telefoane mobile și 7.800 de lei.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare opt mandate de aducere, cele opt persoane fiind duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Oradea, în vederea audierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.