Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Cantitățile de apă vor...

Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe. Cantitățile de apă vor depăși 60 l/mp UPDATE 2 Cod roșu de ploi abundente și în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

„Trendul săptămânii” se păstrează și duminică, astfel că meteorologii au emis un Cod portocaliu de ploi torențiale în 15 județe, fiind aşteptate cantităţi importante de precipitaţii, inclusiv peste 60 l/mp.

Codul portocaliu durează duminică, între orele 12:00 – 21:00.

Acest cod vizează județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău

Vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore.

Totodată, meteorologii au emis cod portocaliu și pentru intervalul luni, ora 10.00 – marți, ora 10:00, când vor fi averse torențiale în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

De asemenea, ANM a emis atenționări cod galben. Astfel, duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia.


Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Duminică noaptea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

UPDATE Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de furtună pentru zona localităților Reșița, Bocșa, Berzovia, Doclin, Târnova, Ramna, Ezeriș și Ocna de Fier din județul Caraş-Severin. Avertizarea se referă la averse însemnate, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp. În zonă s-au acumulat peste 30 l/mp.

Alerta inițială este valabilă până la ora 16:15, însă ar putea fi prelungită.

UPDATE 2 Avertizare meteo pe termen scurt și în Timiș, fiind vizate localitățile Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Cenad, Saravale, Beba Veche și Valcani.

Alerta cod roșu este valabilă până la ora 19:15 și semnalează „averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.