Concert tribut Depeche Mode la Timișoara: „Publicul din România este unul cât...

Concert tribut Depeche Mode la Timișoara: „Publicul din România este unul cât se poate de dedicat”

0
DISTRIBUIȚI

Formația maghiară The Devotees, care este un tribute band Depeche Mode din Budapesta, a susținut un concert de nota zece la sfârșitul săptămânii trecute la Manufactura în Timișoara, piesele maghiarilor fiind cântate la unison de spectatorii care au asistat la acest eveniment. Din ecuația serii nu au lipsit hituri celebre ca Enjoy the silence, Personal Jesus sau Never let me down, dar magia a fost creată și prin câteva compoziții interesante ca Black Celebration, Fly on the windscreen sau Halo. Chiar dacă din cauza câldurii atmosfera de la fața locului a fost cât se poate de incendiară la propriu, recitalul susținut de trupa formată din Ádám Szákács (voce), Levente Énok-Nagy (clape, voce) și Kis Sándor (chitară, voce, keyboards) a fost unul memorabil, iar fanii celebrei trupe britanice s-au ales cu o „încălzire“ cât se poate de potrivită pentru concertul formației Depeche Mode care va avea loc la Arena Națională din București în 26 iulie.

„Suntem pentru prima oară în România și am avut parte de un public fantastic. Publicul din România este unul cât se poate de dedicat și nu putem decât să le mulțumim că ne-au primit cu brațele deschise. Ca și formație The Devotees există de vreo patru ani și între timp s-au perindat mai mulți membri. Inițial ne-am creat repertoriul pe bazele turneului Songs Of Faith and Devotion, dar între timp am mai adăugat și alte piese din careira formației cu care am crescut. Nu e foarte ușor să cânți piesele celor de la Depeche Mode, muncim mult până adăugăm melodii noi în playlist și vrem să fim autentici. Evident, unele piese le cântăm exact așa cum au fost ele cântate în original, dar la altele adăugăm mici trucuri, care adaugă un strop de originalitate. La concertele noastre din Arad și Timișoara lumea ne-a cerut de exemplu și alte piese, cum ar fi Strangelove.


Există unele șlagăre din repertoriul Depeche Mode ca Personal Jesus, pe care e obligatoriu să le cânți la orice concert. Dar, în cei 40 de ani de existență trupa a făcut atât de multe lucruri frumoase încât avem de unde alege. Trupa asta a reușit să păstreze o balanță ideală între muzica comercială și cea mai dark și a generat un sound care ajunge în inimile multora de pe întreaga planetă. Chiar dacă a fost foarte cald pe scenă ne-am simțit minunat. A fost un concert de nota zece și pentru a fi credibil…trebuie să curgă transpirația pe tine. Noi dăm totul din noi la concerte și suntem foarte mulțumiți de felul în care ne-a primit publicul iubitor de Depeche Mode din România“, ne-a declarat Ádám Szákács, din partea trupei The Devotees.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.