Cum a încercat infractorul Nasleu să-și ascundă banii ca să nu fie...

Cum a încercat infractorul Nasleu să-și ascundă banii ca să nu fie executat silit și cine l-a ajutat. Ce dezvăluire PRESSALERT.ro a confirmat instanța

2
DISTRIBUIȚI

Infractorul Ioan Nasleu a încercat să evite să fie executat după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara la 2 ani 8 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu termen de încercare de patru ani pentru șantaj și să plătească daune morale în dosarul șantajării editorului șef al PRESSALERT.ro, jurnalistul Dragoș Boța.

La scurt timp după ce DNA structura centrală  l-a trimis în judecată  pe fostul consilier al lui Nicolae Robu pentru trafic de influență într-un dosar de retrocedare cu miză de 18,9 milioane euro, Nasleu a făcut o manevră menită să-l protejeze. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că Ioan Nasleu a devenit, în 2019, proprietarul unui apartament de trei camere în zona de nord a Bucureștiului după o inginerie juridică făcută cu ajutorul liberalului Ionuț Gaiță, la vremea respectivă abonat la contractele administrației Nicolae Robu. Apartamentul a fost cumpărat de firma GTA Telecomunication SRL, a soției lui Gaiță, cu peste 100.000 euro, iar Nasleu a apărut ca ”terț propeprietar”.


Printr-un document semnat la notar,  firma declara că banii pentru avans au fost primiți de la Maria Gaiță, iar aceasta ”a dobândit suma de la terțul Nasleu Ioan”. În plus, s-a că tot creditul bancar va fi achitat prin rate lunare ”indiferent de voința noastră, EXCLUSIV ca urmare a creditării societății GTA Telecomunication SRL de către prima (Gaița Maria, n.a.), sumele respective fiind puse la dispoziție de către terțul Nasleu Ioan prin virament bancar într-un cont deschis pe numele susnumitei Gaiță Maria”. La vremea respectivă, fostul director de la Piețe SA a negat că ar fi proprietarul real al apartamentului.

În 14 decembrie 2022, firma GTA Telecomucations SRL, reprezentantă prin imputernicitul Ioan Nasleu, semnează o altă convenție prin care sunt de acord să o anuleze pe prima, să vândă apartamentul, iar toate sumele de bani – avansul și ratele plătite – să-i fie restituite până cel târziu în 13 decembrie 2027. În aceiași zi, Nasleu ca împuternicit al firmei lui Gaiță vinde apartamantul către SC Kobold Invest SRL cu 135.000 euro plus TVA, banii ajungând în conturile firmei în ziua semnării documentelor.

Practic, prin această manevră infractorul Nasleu a încercat să-și țină banii ascunși în conturile firmei lui Gaiță pentru a nu fi executat silit. Manevra nu a ținut pentru că, la sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Timișoara a dat o sentință executorie prin care a încuviințat executarea silită a conturilor firmei GTA Telecomunications SRL, ca terț poprit, pentru suma de 10.000 euro, care reprezintă daunele morale pe care trebuie să le plătească Nasleu jurnalistului Dragoș Boța, plus alte cheltuieli. Practic, instanța a confirmat, implicit, că proprietarul real al apartamentului era Nasleu, așa cum PRESSALERT.ro a dezvăluit în 2021.

2 COMENTARII

    • nu e golan, e un criminal nenorocit care nu merita sa stea la caldurica intr-o puscarie, merita mai rau

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.