Distincții pentru teatrele din Timișoara, la gala UNITER găzduită de orașul de...

Distincții pentru teatrele din Timișoara, la gala UNITER găzduită de orașul de pe Bega (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1148019843">
Directorii teatrelor timișorene

Teatrul național din Timișoara a găzduit aseară a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER 2023, eveniment inclus în programul cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și concretizat într-un spectacol care s-a dorit a fi o sărbătoare a teatrului, realizat de Răzvan Mazilu și Dragoș Buhagiar și prezentat de actorii Lucian Ionescu, Monica Odagiu, Ana Bianca Popescu și Alex Ștefănescu. Au fost prezenți peste 250 de artiști, oameni de cultură și apropiați de lumea teatrului, pentru a premia valoarea teatrului românesc.

Au fost acordate numeroase premii celor mai buni actori în roluri principale sau secundare, Victor Rebengiuc dobândind premiul pentru cel mai bun actor în rol principal din spectacolul „Tatăl” de Florian Zeller, premii pentru debut, scenografie, regie, text dramatic, critică de teatru, teatru radiofonic, cel mai bun spectacol sau pentru întreaga activitate.

Premiul special UNITER pentru contribuția remarcabilă la viața multiculturală a Timișoarei a fost acordat Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Teatrului German de Stat Timișoara și Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”. Directorul teatrului maghiar, actorul Balázs Attila și directorul teatrului german, Lucian Vărșăndan, au arătat că cele două teatre pe care le conduc împlinesc 70 de ani de activitate și s-au remarcat prin realizarea unor spectacole de înalt nivel într-un oraș cunoscut pentru multiculturalitatea sa. Actrița Ida Jarcsek Gaza, prezentă pe scena teatrului german timișorean de mai bine de jumătate de veac, a primit un premiu pentru întreaga activitate, iar premiul special pentru creativitate și rezistență în teatrul independent a fost obținut de echipa teatrului timișorean Auăleu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.