Bărbat reținut de polițiști după ce a amanetat bijuterii false. Ce pagubă...

Bărbat reținut de polițiști după ce a amanetat bijuterii false. Ce pagubă au provocat

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii hunedoreni după ce au înșelat o casă de amanet cu bijuterii care nu erau de fapt realizate din materiale prețioase, provocând un prejudiciu de peste 17.000 de lei

„La data de 16 iunie 2023, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, ar fi indus în eroare angajata unei casei de amanet din municipiul Deva, prin amanetarea a două piese (o brățară și un lanț, ambele bărbătești) despre care a conturat falsa împrejurare că ar fi confecționate din aur, acestea fiind în realitate suflate cu un strat gros de aur, astfel că la verificarea standard specifică a rezultat că sunt veridice (însă, ulterior, s-a stabilit că, în interior, conțineau, de fapt, un altfel de metal). Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea contractelor specifice de împrumut.


Ulterior, bărbatul de 30 de ani a mai amanetat un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecționat din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 4.621 de lei. În același context, bărbatul respectiv s-a deplasat la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a solicitat amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amanetarul a refuzat încheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecționate din aur”, a transmis IPJ Hunedoara.

La scurt timp, la primul punct de lucru al casei de amanet s-a prezentat un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, care a amanetat o brățară și un lanț, despre care a conturat falsa împrejurare că sunt confecționate din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 6.460 de lei. Prejudiciul total cauzat de cei doi bărbaţi a fost de peste 17.400 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, poliţiştii l-au depistat, pe raza municipiului Alba-Iulia, pe bărbatul în vârstă de 30 de ani (care a amanetat primele obiecte), acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Deva, pentru cercetări. Față de acesta, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările continuând faţă de ambii bărbaţi, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.