Doi consilieri județeni din Timiș, găsiți în incompatibilitate. Ce probleme a semnalat...

Doi consilieri județeni din Timiș, găsiți în incompatibilitate. Ce probleme a semnalat ANI

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională pentru Integritate a anunțat astăzi noi nume de aleși locali față de care „a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală”.

Liberalul Lucian Blaga, consilier județean în cadrul CJ Timiș, a fost găsit în incompatibilitate pentru că a acupat simultan funcția de consilier județean și membru în CA al unei societăți din subordinea Primăriei Timișoara.


„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 iunie 2017 – 25 martie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru în Consiliul de Administrație al unei societăți aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Într-o situație similară s-a aflat și Sabin Narcis Bobic, fost consilier județean în cadrul CJ Timiș, ales pe listele Pro România. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2018 – 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru /administrator în cadrul consiliului de administrație al unei societăți aflate sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a comunicat ANI.

Cei doi au posibilitatea de a contesta în instanță acuzațiile Agenției Naționale de Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.