Donald Trump, vizat de 37 de capete de acuzare în dosarul arhivelor...

Donald Trump, vizat de 37 de capete de acuzare în dosarul arhivelor Casei Albe. Doi dintre avocaţii fostului preşedinte au demisionat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: abcnews.go.com

Doi dintre avocaţii fostului preşedinte Donald Trump au demisionat, vineri, în contextul deciziei Departamentului Justiţiei de a-l inculpa din cauza deţinerii neautorizate de documente clasificate.

Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special „reţinerea de informaţii privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei” în dosarul arhivelor de la Casa Albă, potrivit actului de acuzare dat publicităţii vineri, relatează AFP.

Avocaţii Jim Trusty şi John Rowley, membri ai echipei de apărare, şi-au anunţat demisiile.


„În această dimineaţă, ne-am prezentat demisiile din funcţiile de avocaţi ai preşedintelui Trump, nu îl vom mai reprezenta nici în cazul vizat de inculpare, nici în investigaţia privind violenţele din 6 ianuarie”, au transmis cei doi avocaţi, conform agenţiei Reuters.

Donald Trump, care este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat înnoirea echipei de avocaţi, pentru a contesta inculparea pentru deţinere neautorizată de documente secrete şi pentru a se apăra în cursul procesului.

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump că va fi inculpat pentru gestionarea ilegală de documente secrete şi obstrucţionarea eforturilor de investigare a arhivelor deţinute în reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, Florida. Decizia de inculpare nu a fost anunţată public. Trump a fost citat să se prezinte marţi la o instanţă federală din Florida, unde i se vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

„Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să i se întâmple aşa ceva unui fost preşedinte al Statelor Unite. Este o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o naţiune aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America Măreaţă din nou!”, a afirmat Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.