Două şcoli din Timişoara vor beneficia de terenuri de sport noi prin...

Două şcoli din Timişoara vor beneficia de terenuri de sport noi prin programul „Sportul pentru toţi”. Unul dintre proiecte, depus de Druckeria

0
DISTRIBUIȚI

Programul „Sportul pentru toţi” 2023 şi-a anunţat câştigătorii proiectelor eligibile la finanţare prin Fundaţa Comunitară Timişoara. Astfel, terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr. 21 „Vincențiu Babeș” va fi refăcut, în timp ce la Școala Gimnazială nr. 27 va fi construit un teren de baschet, în urma proiectului depus de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 210.000 lei.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor și vizează proiecte de investiții care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din Timişoara. Programul se află la a doua ediție în Timișoara, anul trecut fiind reabilitate terenuri și săli de sport de la patru școli din oraș.

„Juriul format din Iulia Ordeanu (leader CSR Decathlon România), Simina Cuc (arhitect), Flavius Nastor (inspector școlar educație fizică și sport Inspectoratul Județean Școlar Timiș) și Cosmin Ciorman (profesor de sport, organizator evenimente sportive) a avut de selectat dintre 6 proiecte depuse. Cele două școli care vor beneficia de finanțare sunt Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27”, se arată în comunicatul Fundaţiei Comunitare Timişoara.

La Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” va fi refăcut terenul de sport din curtea școlii, teren aflat într-o stare de degradare accentuată. Școala se poate mândri cu organizarea unor competiții regionale, precum și cu existența unor echipe ce fac performanțe sportive, iar asociația de părinți a școlii a depus proiectul pentru a reuși renovarea terenului.

În cazul Generalei Nr.


27, AST Druckeria, adică asociaţia suporterilor timişoreni, a decis să depună un proiect pentru a veni în sprijinul copiilor care fac baschet de performanță. Aici va fi construit un teren de baschet – o nevoie urgentă și astfel echipele şcolii vor putea să se antreneze în condiții foarte bune.

Valoarea totală a investițiilor în cele două școli este de 272.470 lei, din care 210.000 de lei vor fi acoperite prin program, iar restul sumei va fi asigurată de aplicanți din fonduri proprii sau alte fonduri atrase. Lucrările vor fi finalizate la ambele școli până în noiembrie 2023.

„Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Prahova și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2023, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova”, se mai arată în comunicatul fundaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.