Începe Embargo Fest 2023: weekend cu muzici diverse la Muzeul Satului Bănățean

Începe Embargo Fest 2023: weekend cu muzici diverse la Muzeul Satului Bănățean

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi începe cea de-a patra ediție a Embargo Fest, evenimentul care se desfășoară la Muzeul Satului Bănățean având parte de trei scene și multe activități recreative. Festivalul poartă anul acesta mottoul „Remember the ‘90s” și conține și momente realizate de ansamblurile de dansuri tradiționale ale minorităților specifice zonei Banat.

În deschiderea ediției din acest an a evenimentului, pe scena principală de la ora 17.30 vor urca ansambluri de dansuri tradiționale, urmând ca de la ora 18 să se desfășoare concertul formației Lupus Dacus. Grupul de muzică veche Lupus Dacus a luat naștere în 2002 la Arad și oferă publicului un spectacol grandios, o osmoză între muzica medievală şi balcanică, pigmentată cu teme şi accente din muzica tradiţională şi rock. Mai apoi la fața locului va avea loc un concert cu grupul britanic The Midnight Vortex, o formație alcătuită din cinci londonezi care amestecă într-un stil unic muzica grunge cu soundurile blues – rock, iar de la ora 20 pe scenă va urca Canaf. Ultimul concert de vineri pe scena principală a evenimentului îi va aduce pe MainStage pe membrii formației Șuie Paparude, care au parte de un public entuziast la fiecare apariție a lor din orașul nostru. Tot vineri, pe celalalte scene ale Embargo Fest vor fi prezenți Closed Book, Sleepin Insomnia, Benson Joel & The Mixtapes, Volga ARM, Teatrul Portabil, Pandora, Midiportal, Bogdan Puriș Vinilorama, Dan Gerosu, NoDJ și MRK.

Sâmbătă 10 iunie în deschidere tot de la ora 17.30 va avea loc un spectacol de ansambluri de dansuri tradiționale, iar de la ora 18 pe scenă va urca TrupaHazard.


Grupul constituit în jurul lui Răzvan Stoichiță „Ravi“ lansează în această perioadă un nou E.P. care va fi disponibil pe rețelele de streaming și abordează un „altfel“ de folk rock. De la ora 19 pe scenă vor fi prezenți Duo Expose (Bulgaria) și Zbogom Brus Li (Serbia), urmând ca de la ora 22 să fie prezent legendarul producător de muzică electronică Dr. Motte, care va ajunge cu această ocazie pentru prima oară în România. Pe celelalte scene din cadrul evenimentului vor urca Exhumater, Zen Motherfucker, Monokrom, The Bandits, Teatrul Auăleu, Țapinarii, Midiportal, Bogdan Puriș Vinilorama, Bibanu & MC Woodie, Zoleevee, Razy, SD b2b Midiportal.

„Din cauza unei accidentări neprevăzute, Woodstock Barbie nu va putea fi alături de noi în acest an. Am fost nespus de încântați să-i avem pe Main Stage-ul Embargo Fest, dar uneori viața îți scoate în cale provocări neașteptate. Îi transmitem cele mai bune urări Alexandrei, talentata solistă a trupei Woodstock Barbie. Sperăm că recuperarea va fi rapidă și fără urmări!“ au anunțat organizatorii evenimentului.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului se găsesc aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.