Întâlniri de neratat la Universitatea de Vest, cu Ana Blandiana și Doina...

Întâlniri de neratat la Universitatea de Vest, cu Ana Blandiana și Doina Pașca Harsanyi

0
DISTRIBUIȚI

Seria de conferințe „La UVT, Cultura este Capitală” o readuce în orașul natal  Timișoara pe Ana Blandiana, una din cele mai îndrăgite poete ale ultimelor decenii și un important militant civic. Ea va vorbi miercuri, 7 iunie, de la ora 19,00, în Aula Magna a Universității de Vest, despre o temă provocatoare, intitulată „De ce să vrem să ne amintim?”, avându-l ca moderator pe profesorul, scriitorul și criticul literar Mircea Mihăieș.

În data de 15 iunie, de la ora 18:00, invitata universității este timișoreanca Doina Pașca Harsanyi, absolventă a UVT și în prezent profesor la Central Michigan University, care va face o captivantă prezentare a modului în care a fost înființat muzeul Luvru, ca loc al salvării operelor de artă sortite distrugerii de conducătorii revoluției franceze de la 1789, de către un anume Dominique Vivant Denon, „omul potrivit la locul și timpul potrivit.


Nu știu dacă și-ar găsi locul în vremurile noastre. Dar de câte ori am șansa să trec prin fața scării Denon, îi spun în gând merci, monsieur”, mărturisește Doina Pașca Harsanyi, a cărei prezentare, intitulată „Tot ce e frumos pe lume: războaie, revoluții – și crearea Luvrului”, moderată de lect. univ. dr. Ileana Eiben, va avea loc în amfiteatrul A01.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.