Investiție de peste 700.000 de lei pentru Biblioteca Județeană Timiș, la bastionul...

Investiție de peste 700.000 de lei pentru Biblioteca Județeană Timiș, la bastionul Theresia

0
DISTRIBUIȚI

Planul de revitalizare a bastionului Theresia, unul din cele mai importante obiective de patrimoniu ale județului, care vizează transformarea acestuia într-un punct de atracție cu evenimente din sfera cultural-artistică, necesită investiții importante pentru continuarea modernizării spațiilor prin respectarea moștenirii istorice, de care vor beneficia și cele deținute de biblioteca județeană „Sorin Titel”.

În spațiile bibliotecii vor fi efectuate lucrări de amenajare interioară și vor fi făcute noi dotări, inclusiv piese de mobilier, o parte din cele existente vor fi recondiționate, iar colecțiile speciale de documente, presa și cartea istorică, vor fi expuse și mult mai accesibile cititorilor. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în urmă cu două zile iar termenul de execuție și predare a lucrării este de patru luni. Valoarea totală a contractului este de 712.807,19 lei, cu TVA inclus.

„Spațiile care urmează a fi amenajate în momentul de față sunt disfuncționale și cuprind zone care nu pot fi utilizate.


Mobilierul este învechit, iar multe componente sunt deteriorate. Biblioteca Județeană și cititorii timișeni merită cele mai bune condiții, iar noi, echipa Consiliului Județean, înțelegem acest lucru și acționăm în consecință”, a precizeazat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.