La Timișoara va fi inaugurat Centrul multicultural „HEI – House of European...

La Timișoara va fi inaugurat Centrul multicultural „HEI – House of European Institutes”

0
DISTRIBUIȚI

Centrul multicultural „HEI – House of European Institutes” înființat de Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană – EUNIC România, va fi inaugurat la Timișoara în 21 iunie, din dorința de a completa programul Timișoarei – capitală europeană a Culturii 2023, prima care găzduiește un astfel de centru, care va colabora cu celelalte două ce vor fi deschise în acest an la Elefsina și Veszprém.  Misiunea centrului se dorește a fi promovarea unui program de artă implicată social, care să reflecte preocupări ale lumii contemporane precum diversitatea, sustenabilitatea, egalitatea sau drepturile omului.

Inaugurarea va avea loc din 21 iunie până în 24 iunie la Galeria 1 a bastionului Theresia, unde vor fi găzduite până în luna noiembrie diverse expoziții, ateliere, spectacole multimedia, discuții și programe pentru dezvoltarea activității operatorilor culturali locali, precum „Cultural Management Academy”, program la care se asteaptă înscrierea managerilor culturali pe Cultural Management Academy – Goethe-Institut România.

De-a lungul celor patru zile de deschidere, va avea loc în 21 iunie vernisajul exspoziției „Circular Catalysts”, care abordează potențialul practicilor meșteșugărești dintr-o perspectivă contemporană, în 23 iunie „Repair Talk”, o discuție despre viabilitatea proiectelor de cultură și design iar în 24 iunie, o petrecere comunitară.


Participarea și colaborarea mai multor instituții de profil, în cadrul unui program „Capitală Europeană a Culturii”, este o premieră prin care se dorește lăsarea unei moșteniri culturale cu ajutorul unor artiști și experți de pe  întregul continent, pentru implicarea comunităților locale într-un dialog european.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit iar programul complet al acestora va fi disponibil în curând pe www.eunic-romania.ro/heiwww.facebook.com/houseofeuropeaninstitutesHEI și| www.instagram.com/hei_timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.