Mai mulţi bani, împărţiţi la mai multe cluburi sportive prin Centrul de...

Mai mulţi bani, împărţiţi la mai multe cluburi sportive prin Centrul de Proiecte Timişoara. Beneficiarii programului „Oraşul în mişcare 2023”

0
DISTRIBUIȚI

Ieri s-a încheiat perioada de contestaţii şi s-au afişat rezultatele finale ale programului „Oraşul în mişcare” pentru anul 2023. Nu mai puţin de 22 de entităţi sportive timişorene publice şi private au fost declarate eligibile la câte o bucăţică din cei 2,5 milioane de lei puşi la dispoziţie din bugetul locale pentru diversele proiecte ale cluburilor de pe Bega.

Dacă CJT a acordat 3,25 milioane de lei pentru 22 de cluburi solicitante. CLT, prin Centrul de Proiecte a avut acelaşi număr de cluburi, după contestaţii însă, căci şase au rămas în afara „tabelului”, iniţial doar 18 primind finanţare.


Faţă de anul trecut, programul „Oraşul în mişcare” are un buget cu 500 de mii de lei mai mare şi două beneficiare mai mult.

Printre proiectele declarate câştigătoare se numără: „Să aducem Sportul acasă!„, al clubului de rugby ACS Warriors, care primeşte puţin peste 120.000 de lei; „Joy of Moving Art of Performing” al CSŞ Bega, „Festivalul de Arte Marțiale și sporturi de contact din Timișoara, ediția a II-a” al ACS Sport Record, „De la performanță la sportul pentru toți prin scrimă” al ACS Floreta, „De pe maidan, la sportul de performanță” al Ripensiei, „Un club, un oraș, o inima – Politehnica Timișoara!” al Politehnicii, „AlergoFest” al Asociaţiei Alergotura, toate cu câte 125.000 de lei, care a fost suma maximă acordată per club. O situaţie aparte e legată de „Marele Premiu al Municipiului Timișoara”, al celor de la ACR Timiş, care a primit 31.453,52 lei „finanțare parțială; în curs de confirmare”. Lista completă a proiectelor câştigătoare poate fi constultată AICI.

O problemă cu astfel de finanţări şi atingerea obiectivelor vizate e că cluburile au la dispoziţie un timp destul de scurt să cheltuie banii, câteva luni până spre finalul anului şi astfel bugetul nu e folosit în cel mai eficient mod. Mai mult acum banii vor veni cu mai bine de o lună mai târziu faţă de 2022.

Reamintim că Primăria Timişoara a alocat la începutul anului pentru cele trei secţii (handbal, baschet, rugby) ale Sport Club Municipal Timişoara 3 milioane de euro pentru 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.