Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Senatului

Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Senatului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost ales marți dimineață președinte al Senatului. În favoare au votat 88 de senatori, iar 16 au votat „împotrivă”.

„Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru modul în care ați sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului și-a intrat în mandat. (…) Doresc să vă mulțumesc pentru votul dvs de încredere și să vă asigur că din această poziție, împreună cu dvs, vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale.


Avem proiecte care nu face altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile, pentru a falicita, din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a spus Nicolae Ciucă după vot.

USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Ședința a fost condusă de Alina Gorghiu, care a fost președinte interimar al Senatului.

Nicolae Ciucă a demisionat luni din funcția de prim-ministru astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală. Conform înțelegerii din cadrul coaliției de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.