O nouă expoziție la Casa cu Iederă din Timișoara (foto)

O nouă expoziție la Casa cu Iederă din Timișoara (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-787887855">

Casa cu Iederă de pe bulevardul Corneliu Coposu nr. 5 găzduiește o expoziție personală a Nataliei Veronica Bica, „The Diary of a Sleeping Muse”, curatoriată de Veronica Toma, care va avea vernisajul în 6 iunie, ora 19:00.

Lucrările artistei Natalia Bica, doctor în tehnicile gravurii tradiționale și experimentale, evocă o stare de spirit melancolică și se identifică prin dinamica fragmentelor grafice lineare sau spontane, siluete și exaltări cromatice îmbinând  metodele tehnice personale dezvoltate în ultimii ani.

Forme, siluete, fizionomii incluse într-un registru stilistic propriu recompun un dialog atemporal prin calitatea gestuală a grafismelor. Imaginea rezultată în urma demersului creator este o îmbinare dintre grafica de șevalet și modelaj iar  reprezentările grafice de portretizare sintetizeză trăsăturile chipului printr-o linie gestuală.

Modelajele miniaturale printr-o repetare oarecare a expresiei chipului inspirat de sculptura lui Constantin Brâncuși, „Muză adormită”, inserate în câmpuri cromatice și acromatice, creează senzația unor mici puncte care levitează în spațiul expozițional ca mai apoi, din apropiere, să descoperi fizionomia chipului. Evoluția formelor caracterizate prin trecerea de la o operă către alta, reflectă procesul de „alterare” a semnificațiilor, devenind metaforic o călătorie a imaginii, așa cum însuși Dan Grigorescu menționa în „Aventura imaginii”, dar care în același timp reflectă și apropierea de mijoacele contemporane specifice postmodernismului și anume de conceptul „d`après”.

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 18 iunie, programul de vizitare fiind de luni până vineri între orele 12:30 și 17:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.