Percheziții în Timiș la o grupare bănuită de trafic de persoane. Victimele...

Percheziții în Timiș la o grupare bănuită de trafic de persoane. Victimele amenințate cu violență erau obligate să se prostitueze UPDATE Două persoane arestate preventiv, două cercetate în libertate

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au efectuat astăzi percheziții domiciliare, în județul Timiș, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

În cauză, s-a reținut că bănuiții ar fi constituit, pe criteriul relațiilor de familie, un grup infracțional organizat, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

„Membrii grupului ar fi racolat mai multe persoane vătămate, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (familii dezorganizate și/sau o stare materială precară), pe care le-ar fi determinat, prin inducere în eroare, constrângere și amenințări, inclusiv prin acte de violență, să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite integral de către grupul infracțional organizat.


Ocazional, persoanele vătămate ar fi fost transportate și adăpostite într-un apartament închiriat, în municipiul Timișoara, în scopul exploatării sexuale, membrii grupului racolând clienți, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online. Una dintre persoanele vătămate, recrutată prin metoda loverboy, ar fi fost transportată în Germania și determinată să practice prostituția în beneficiul membrilor grupului”, a transmis IPJ Timiș.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane.

Suportul de specialitate pentru această acțiune a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

UPDATE Față de două persoane magistrații au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de celelalte două persoane au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.