Peste o sută de gospodării inundate şi zeci de persoane evacuate în...

Peste o sută de gospodării inundate şi zeci de persoane evacuate în vestul ţării UPDATE Un sat este încă izolat din cauza inundațiilor

0
DISTRIBUIȚI

Peste o sută de gospodării au fost inundate și 42 de persoane au fost evacuate, în judeţul Hunedoara, noaptea trecută, în urma inundațiilor cauzate de aversele torențiale care au produs viituri puternice în satele Rișculița, Rișca și Baldovin, din comuna Baia de Criș. Salvatorii intervin în continuare în zonă. Cele trei sate nu mai sunt alimentate cu energie electrică iar drumul judeţean 762 e în continuare blocat.

Pompierii din Brad şi Deva au intervenit cu 20 de mijloace tehnice pentru a pune în siguranță atât persoanele afectate de inundații, cât și bunurile materiale și animalele aflate în pericol. Salvatorii hunedoreni au evacuat din locuințe 42 de locuitori ai satului Rișca și au salvat 11 animale din gospodăriile unde a pătruns apa, se mai arată în bilanţul autorităţilor.

La această oră, pompierii intervin cu motopompe de capacitate medie și mare pentru evacuarea apei.


În același timp, echipe de drumari acționează pentru eliberarea de aluviuni și pentru reparațiile necesare la Drumul Județean 762, care este blocat între Rișculița și Baldovin. Alimentarea cu energie electrică a celor trei localități inundate a fost întreruptă și se lucrează pentru reluarea furnizării curentului electric.

UPDATE Un sat din județul Hunedoara este încă izolat din punct de vedere al accesului auto, iar mai multe localități nu au încă energie, după ploile din ultimele zile.

ISU Hunedoara anunță că luni după-amiza, în urma ruperii unui pod de acces, doar satul Ulm din comuna Cerbăl este izolat din punct de vedere al accesului auto.

De asemenea, în localitățile Hășdău și Vălari, pompierii Detașamentului Hunedoara intervin luni cu motopompe pentru evacuarea apei și aluviunilor din 10 gospodării inundate.

Luni după-amiaza nu erau încă alimentate cu energie electrică localitățile Vălari, Arănieș, Lelese, Sohodol și Runcu Mare.

Duminică, patru sate erau izolate după inundații, iar 15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.