Povești muzicale folk alături de Ducu Bertzi, într-un concert de neratat la...

Povești muzicale folk alături de Ducu Bertzi, într-un concert de neratat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Lavinia Borha

Ducu Bertzi, binecunoscutul cantautor răspunzător pentru șlagăre ca „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei” sau „Omul pădurii” va susține un concert extraordinar la Timișoara la sfârșitul acestei săptămâni, evenimentul urmând să se desfășoare duminică 4 iunie, de la ora 20, la Porto Arte.

Artistul s-a născut în 21 septembrie 1955 la Sighet şi şi-a început cariera alături de grupul Mi bemol rock, în vremea liceului. La primul festival de poezie şi muzică de la Sighet, în 1973, Bertzi a câştigat marele premiu ce a constat într-o… valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

„Primele discuri pe care le-am ascultat și care m-au influențat au fost cu Mondial, Phoenix, Tudor Gheorghe, Adamo, Bob Dylan, Carpenters, Simon & Garfunkel, Deep Purple, Moody Blues, Creedence Clearwater Revival… și multe altele.


Ca spirit m-au influențat sigur toate acestea! Partea favorită în procesul meu creativ este când descopăr că un fragment melodic creat îmi dă și mie fiori. Asta înseamnă ca s-au îmbinat perfect muzica și textul. Partea mai puțin plăcută este când realizez, după un timp, că seamănă foarte tare cu ceva scris deja! Și totul cade! Sunt inspirat de text, de poezie. Mesajul îl doresc sa fie pozitiv, mă interesează relația între oameni sub toate aspectele, de la iubire la ură,de la speranță la deznădejde, etc. Iubesc și respect Timișoara. Dintotdeauna am avut aceste sentimente față de acest oraș, față de oamenii din această zonă. Și multă admirație! Aspecte mai puțin plăcute erau în anii trecuți, când vedeam clădiri superbe care arătau deplorabil. Acum lucrurile s-au schimbat mult în bine, și m-am bucurat. Timisoara trebuie să arate așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpurilor. Unde a fost primul tramvai, unde s-a introdus iluminatul electric etc. Timișoara este cartea noastră de vizită când intri în România!“, a spus Ducu Bertzi.

La concertul său din Timișoara, Ducu Bertzi va fi acompaniat de Constantin Neculae, iar rezervările pentru acest eveniment se fac la telefonul 0728893331.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.