Probele de competențe de la Bacalaureat au fost amânate

Probele de competențe de la Bacalaureat au fost amânate

0
DISTRIBUIȚI

Probele de competențe la examenul de bacalaureat 2023 – care ar fi trebuit să înceapă luni – vor fi susținute în perioada 14-23 iunie, a anunțat joi ministru Educației, Ligia Deca, în condițiile în care profesorii nu au renunțat la greva declanșată în 22 mai.

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se încheie perioada de încheiere a situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Tot pe 9 iunie ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Bacalaureat și la Evaluarea Națională.


Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungeștte până pe 13 iunie. În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an”, a declarat Ligia Deca.

De asemenea, ea a anunțat că înscrierea la examene se va prelungi tot până pe 13 iunie.

„În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai spus ministrul Educației.

Potrivit calendarului inițial, probele de competențe trebuia să înceapă în 12 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.