Război în Ucraina, ziua 480. Depozit de muniţie din Hersonul ocupat de...

Război în Ucraina, ziua 480. Depozit de muniţie din Hersonul ocupat de ruşi, distrus de ucraineni UPDATE Sat din sudul regiunii Zaporojie, recucerit

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură Telegram

Autoritățile ucraienene afirmă că au distrus un depozit de muniție aflat în Hersonul ocupat de ruși, potrivit Reuters.

Forțele ucrainene au distrus un depozit de muniție important în apropierea orașului portuar Henichesk, ocupat de Rusia, a declarat duminică Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare din Odesa.

„Forțele noastre armate au dat o lovitură bună dimineața, una foarte puternică, în satul Rykove, districtul Henichesk, în teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson. Acolo era un depozit de muniție foarte important. Acesta a fost distrus”, a declarat Bratchuk prin intermediul unui mesaj video.

Informația nu a fost confrmată de ruși și nu a putut fi verificată din surse independente.


Totuși, pe rețelele de socializare au apărut filmări care arată o coloană uriașă de fum și mai multe sunete de explozie.

Rykove se află la aproximativ 20 de kilometri de Henichesk, un oraș portuar de la Marea Azov, în sudul Ucrainei. Zona a fost ocupată de ruși încă de la începerea războiului.

UPDATE Un oficial instalat de Rusia a recunoscut că Ucraina a recucerit un sat din sudul regiunii Zaporojie, a doua sa victorie pe acest front de când și-a lansat contraofensiva la începutul acestei luni, transmite Reuters.

Oficialul, Vladimir Rogov, a declarat că forțele ucrainene au cucerit așezarea Piatykhatky, dar se află sub tirul artileriei rusești.

„Ofensivele <în valuri> ale inamicului au dat rezultate, în ciuda pierderilor enorme”, a scris Rogov pe Telegram. Lupte grele continuă în zonă, a adăugat el.

Reuters nu a putut confirma în mod independent situația de pe câmpul de luptă.

Rusia afirmă că provoacă pierderi grele forțelor Kievului, iar președintele Vladimir Putin a declarat că Ucraina nu are „nicio șansă” de succes în contraofensivă.

La rândul său, Ucraina a anunțat că a recâștigat controlul asupra a aproximativ 100 de km pătrați de teritoriu în puțin peste o săptămână, recapturând un șir de sate din regiunea Donețk, în est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.