Șase copii în stare gravă, după ce părinții le-au dat antibiotice. Au...

Șase copii în stare gravă, după ce părinții le-au dat antibiotice. Au fost solicitate trei elicoptere SMURD

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_478949" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">
Foto: Arhivă

Trei elicoptere SMURD intervin marți în localitatea Dragalina, județul Călărași la un caz unde mai mulți copii au fost intoxicați cu o substanță medicamentoasă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipaje SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din județul Călărași, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a șase copii care au ingerat o substanță medicamentoasă.

Dupa ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luata decizia intervenției a trei elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din București, Galați și Constanța.

Trei copii aflați într-o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați trei copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că cei șase copii din Dragalina ar fi fost intoxicați cu izoniazida, o substanță folosită în tratamentul tuberculozei.

Se pare că aceștia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză.

Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul și le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greșeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.