SCM USV Timişoara a învins Steaua, dar nu va fi gazdă în...

SCM USV Timişoara a învins Steaua, dar nu va fi gazdă în semifinale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură Rugby TV

SCM USV Timişoara a încheiat prima fază a grupelor cu o victorie, acasă, în faţa celor de la CSA Steaua, scor 27-20. Succesul a fost însă insuficient pentru ca „leii” să-şi asigure postura de gazde pentru faza semifinală, având nevoie de o diferenţă de cel puţin opt puncte în partida de azi.

În minutul 19 după un balon de urmărire prelungit de Tiqe, Alexandru Bucur a culcat balonul în terenul de ţintă stelist după assist-ul de la acelaşi jucător. Uşor din unghi, cu ajutorul unei bare, Alin Conache a făcut 7-0.


Peste opt minute, în banda opusă, Shennan a marcat un nou eseu iar acelaşi Conache a dus scorul la 14-0. Totuşi, înainte de pauză, oaspeţii au revenit periculos pe tabelă. Lama a înscris eseul oaspete dar Vl. Popa a trimis pe lângă buturi. La pauză avea să fie 14-10.

Bănăţenii şi-au reluat ofensiva în repriza a doua şi în minutul 54 Marius Simionescu a înscris un nou eseu. Rupanu nu a reuşit transformarea şi a rămas 19-10, dar jocul a decurs tot în favoarea amfitrionilor. Din minutul 60 scorul a devenit 22-10 prin lovitura de pedeapsă concretizată de Manumua. Peste doar patru minute CSA-ul a redus din diferenţă prin acelaşi procedeu (Plai). Neculau a punctat apoi şi el pentru gazde, fără transformare (Jipa) scorul a rămas 27-13. Finalul nu a fost fără emoţii deloc, Steaua a mai redus o dată din diferenţă în minutul 76 prin eseul lui V. Bălan şi transformarea lui Plai, stricând planurile timişorenilor.

SCM Timişoara va juca semifinala în deplasare la Steaua sau Baia Mare deoarece avea nevoie de o victorie la cel puţin opt puncte diferenţă azi pentru a-i depăşi pe bucureşteni şi pentru a încheia pe primele două poziţii şi a avea astfel avantajul terenului propriu. Bănăţenii au încheiat pe 3, cu 24 de puncte, fiind depăşiţi în clasament de Baia Mare (26 pt.), care a învins Clujul cu 56-25, şi Steaua (25). Urmează o fază secundă a grupelor cu echipe intercalate din celelalte serii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.