Seară de rock cu australienii The Omnific, cu public din care au...

Seară de rock cu australienii The Omnific, cu public din care au făcut parte membri ai formațiilor Implant pentru Refuz și JazzyBIT (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1366480505">

Formația australiană The Omnific a susținut un concert memorabil miercuri seara la Manufactura în Timișoara, prima apariție a lor din țara noastră fiind una care a reușit să-i fascineze pe cei aflați în public. Cu un stil de muzică rock progresive care adesea a trecut de la pasaje dramatice și provocatoare la elemente sonore din aria „liniștită“, formația a avut parte de un public cald, care i-a răsplătit cu aplauze prelungite pe cei doi basiști Matt Fack și Toby Peterson-Stewart care împreună cu bateristul Jerome Lematua au creat o seară magică.

Nu puțini au fost cei care înaintea acestui concert s-au întrebat dacă doi basiști pot capta atenția ascultătorului așa cum o poate face o trupă standard, iar răspunsul dat de The Omnific la fața locului a fost unul cât se poate de afirmativ. Trupa oscilează într-un mod cât se poate de surprinzător între tonuri de bas capricioase și ambianțe burdușite cu groove-uri variate care adesea te pot duce cu gândul la pasaje jazz sau electronice, iar curcubeul de arome stilistice care este emanat de fiecare piesă este grandios. Alături de sunetele specifice de bass, băieții ciondimentează recitalurile cu ornamente de sintetizatoare și clape de pian, care creează o paletă caleidoscopică.

„Suntem pentru prima oară în România, dar în opinia noastră nu există prea mari diferențe între publicul din alte țări din Europa și cel din România. Ne bucurăm că peste tot unde am cântat am fost primiți cu brațele deschise și că lumea. Ceea ce cântăm noi este rock instrumental și folosim diverse layere pentru a completa soundul nostru. La început a fost ciudat să cântăm într-o formație cu doi basiști dar acum… e foarte cool. Albumul nostru de debut a apărut cu doi ani în urmă și înainte de asta am scos și trei E.P.-uri. Când mergem într-un loc unde nu am mai cântat nu avem așteptări mari, dar dacă lumea se simte bine, asta e incredibil. În Australia industria muzicală este foarte faină, avem multe locuri bune de cântat și o serie de formații foarte interesante… mai ales în Melbourne. Avem influențe diferite și ascultăm diverse genuri muzicale. Înaintea concertului nostru de aici de la Timișoara am setat atmosfera cu piesa Fireflies a celor de la Owl City.  Combinăm stiluri muzicale diferite cu sunete ciudate. Ne place metal, progresive…dar și alte chestii… chiar și pop. Din păcate nu prea avem ocazia să vedem prea multe fiindcă în fiecare zi suntem într-un alt oraș…așa că nu ne dăm seama de cum stau lucrurile. În Timișoara am fost scurt ..în centru, unde am luat cina. Mâine seară suntem la București, iar după aia plecăm la Sofia și Tel Aviv. Deci… suntem pe drumuri. Dar facem ceea ce ne place și ne simțim foarte bine în acest turneu“, ne-au declarat membrii trupei australiene The Omnific după concertul lor din Timișoara.

Printre spectatorii care au fost prezenți la acest concert s-au numărat și Ștefan Czifrak și Răzvan „Meshu“ Nicov din Implant pentru Refuz și Mihai Moldoveanu din JazzyBIT, care după recital s-au fotografiat cu membrii trupei The Omnific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.