Seara filmelor franceze, în cadrul festivalului Launmomentdat în parc 2023, la Timișoara

Seara filmelor franceze, în cadrul festivalului Launmomentdat în parc 2023, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Două filme franceze în stilul specific al cinematografiei franceze sunt aduse la Timișoara, în parcul Regina Maria, de Launmomentdat în parc 2023  și Institutul Francez, la sfârșitul acestei săptămâni.

La „Seara filmelor Franceze” va fi proiectat sâmbătă, de la ora 21:30, filmul „Les magnétiques”, realizat în urmă cu doi ani de Vincent Maël Cardona – povestea unui grup de tineri britanici din anii ʹ80, care a înființat un post de radio liber cu audiență în mediul rural.


Când unul dintre ei e chemat să îndeplinească serviciul militar, el pleacă în Berlinul de vest și realizează că trăiește ultimele momente de glorie ale unei lumi aflate în prag de pieire.

Cel de-al doilea film, „Presque”, de dr. Bernard Campan și Alexandre Jollien, realizat în același an, va putea fi văzut duminică, de la aceeași oră, și aduce pe ecran experiența a doi bărbați a căror viață și personalitate este complet diferită. Ei  se îmbarcă împreună pe o plută primitivă, undeva în sudul Franței, și în timpul călătoriei își dau seama că nu sunt atât de deosebiți unul de altul. Între ei se leagă o prietenie cu momente amuzante, unele filosofice, presărată cu schimbări surprinzătoare, așa cum numai viața le poate oferi.

La ambele filme, intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.