Trio-ul australian de rock progresiv The Omnific susține un concert extraordinar la...

Trio-ul australian de rock progresiv The Omnific susține un concert extraordinar la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Trioul instrumental progresiv din Australia, The Omnific, va cânta pentru prima dată la Timișoara în clubul Manufactura, miercuri, 7 iunie, de la ora 20, concertul fiind inclus în turneul de promovare a albumului lor de debut Escapades.

Formația din Melbourne are o componență inedită formată din doi basiști și un toboșar. Matt Fack și Toby Peterson-Stewart, împreună cu extravagantul baterist Jerome Lematua creează un mozaic sonor extraordinar care oscilează între rock progresiv, funk și sound-uri bazate pe sintetizatoare., albumul lor de debut fiind considerat de către criticii muzicali din întreaga lume drept o capodoperă.

După lansarea a trei EP-uri, australienii au lansat în luna octombrie a anului 2021 discul de debut la Wild Thing Records, iar „Escapades” a obținut o recunoaștere internațională semnificativă, ajungând pe locul 3 în Australian AIR Independent Album Charts.

În Australia, trupa a finalizat mai multe turnee de succes și a cântat alături de Between The Buried & Me, Intervals, Ne Obliviscaris, Twelve Foot Ninja, Cog, Galactic Empire, și Circles, iar în Europa au susținut un turneu alături de Intervals.

Albumul australienilor conține o piesă realizată alături de basistul trupei Polyphia, Clay Gober, și a fost realizat de producătorul Adam Bentley (Felix Martin, Arch Echo) având un mastering executat de Ermin Hamidovic (Periphery, Devin Townsend Band, Plini).

Turneul european al trupei a debutat în 17 mai la Londra și a trecut prin țări ca Olanda, Franța, Spania, Portugalia, Elveția, Germania, Austria, Cehia, Polonia și Ungaria. Alături de concertul din Timișoara, australienii vor mai susține un concert în România, la București, în data de 8 iunie la Club Quantic. Biletele pentru concertul din Manufactura se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.