TrupaHazard, la emisiunea Muzicorama de la Radio Timișoara: „Avem o limbă superbă...

TrupaHazard, la emisiunea Muzicorama de la Radio Timișoara: „Avem o limbă superbă și nu văd de ce aș compune în engleză“

0
DISTRIBUIȚI
Răzvan Stoichiță, fondatorul TrupaHazard

TrupaHazard a anunțat în premieră în cadrul emisiunii Muzicorama, difuzată de Radio Timișoara, faptul că noul album discografic va avea parte și de o apariție pe vinil. Formația fondată de Răzvan Stoichiță (Ravi) a susținut zilele trecute un concert inedit în cadrul Festivalului Lavandei care s-a desfășurat la dealurile din Zorani (Margina), unde într-un cadru feeric spectatorii au avut parte de o zi deosebită și pregătește un turneu de promovare a noului disc.

„În anii 90 am fost unul din primii artiști din țara noastră care a cântat pe stradă. Apoi am fost plecat în străinătate și după ce m-am întors în țară m-am stabilit la Timișoara și m-am reapucat de muzică.


Noul album va cuprinde numai piese proprii, iar una din melodii va fi un remake unplugged după piesa Străin, melodie care a apărut pe cel de-al doilea album al nostru. Când am fost plecat în Irlanda am compus și câteva piese în limba engleză. Dar m-am întors în România. Avem o limbă superbă și nu văd ce ce aș compune în engleză. Din păcate primele noastre două albume, au apărut doar pe casetă și nu se mai găsesc. Noul album pe care îl pregătim alături de inginerul de sunet și basistul Florin Barbu va appărea și pe vinil. Vinilul dă un miros de carte veche, care se potrivește perfect cu muzica noastră“, a declarat Răzvan Stoichiță, solistul TrupaHazard în cadrul unui interviu mai amplu pe care îl puteți asculta integral astăzi vineri 30 iunie, de la ora 18.15 în cadrul emisiunii Muzicorama realizată de Bogdan Puriș la Radio Timișoara.

Pe numele său adevărat Răzvan Stochița, „Ravi“ a început să scrie poezii la vârsta de 14 ani și a descoperit muzica folk la vârsta de 16 ani, în timpul unei călătorii la munte. De aici și până la a împrumuta o chitară, a se închide în casă două săptămâni și a învața să cânte prima melodie a fost doar un pas. În 1997 Adrian Păunescu îl aude pe stradă cântând melodia „Două Fântâni”, rămâne impresionat de vocea lui puternică și aparte și îl invită la cenacul „Totuși Iubirea” ca debutant. Urmează două albume, lansarea trupei Hazard și un succes binemeritat. După câteva probleme medicale care l-au forțat să renunțe temporar la carieră, Ravi a revenit în atenția melomanilor cu câțiva ani în urmă și pregătește un nou material sonor care se înscrie în titulatura de „altfel de folk rock“ cu care acesta își descrie compozițiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.