Vestul României, zguduit de un nou cutremur UPDATE 4 Intervenții ale pompierilor...

Vestul României, zguduit de un nou cutremur UPDATE 4 Intervenții ale pompierilor pe nouă străzi din Arad (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1163149821">

Cutremur puternic marți după-amiaza, resimțit în vestul României. Seismul a avut o magnitudine estimată inițial la 5 grade și a fost resimțit atât în Arad, cât și în Timișoara.

În ultima săptămână a lunii mai, au fost înregistrate mai multe cutremure în zona de vest a țării, majoritatea cu epicentrul în județul Arad.

UPDATE „În urmă cu puțin timp, în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 15 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

UPDATE 2 Pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri, pe strada Mărășești și pe strada Lucian Blaga. Până acum nu au fost semnalate, însă, probleme deosebite.

UPDATE 3 Conform actualizării emise de INFP, seismul a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 20:26, la o adâncime de 6,4 kilometri. O replică de 3,2 grade s-a produs la ora 21:04 „Până la acest moment, au fost primite 12 apeluri la 112 (nouă în județul Arad, unul în județul Sălaj, unul în Timiș și unul în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință. În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor”, a transmis IGSU.

UPDATE 4 ISU Arad a anunțat că în urma seismului au fost înregistrate 18 apeluri prin 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

„Pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative produse de seism (degajarea elementelor de construcție de pe clădiri), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției”, a comunicat ISU Arad la ora 22:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.