West Ham United a câştigat Europa Conference League. Fiorentina, învinsă pe final...

West Ham United a câştigat Europa Conference League. Fiorentina, învinsă pe final la Praga

0
DISTRIBUIȚI
Foto: UEFA Europa League / Facebook

West Ham United a pus capăt unei așteptări de 43 de ani pentru un trofeu important, Jarrod Bowen marcând miercuri golul din ultimul minut al finalei în care a învins Fiorentina și a câștigat Europa Conference League, la Praga.

Finala părea să se îndrepte spre prelungiri după ce penalty-ul obținut de Said Benrahma în repriza a doua a fost anulat doar șapte minute mai târziu de un șut bine executat de Giacomo Bonaventura.

A fost un meci pe alocuri de slabă calitate – iar la un moment dat a devenit chiar neplăcut, când căpitanul Fiorentinei, Cristiano Biraghi, a fost lovit de o sticlă de plastic aruncată din tribuna celor de la West Ham.

Meciul a fost tranșat în cel mai dramatic mod posibil.


Bowen a făcut o cursă bine sincronizată cu momentul în care Lucas Paqueta a strecurat o pasă prin apărarea Fiorentinei.

Englezul a rămas singur și l-a învins pe Pietro Terracciano cu o finalizare calmă, spre entuziasmul fanilor lui Hammers, care au fost mult mai mulți decât cele 5.000 de bilete care le-au fost alocate, și spre încântarea managerului David Moyes care a câștigat primul trofeu important din cariera sa.

Căpitanul Declan Rice, în probabil ultimul său meci pentru club, a egalat performanțele marilor săi predecesori Bobby Moore și Billy Bonds, conducând clubul spre glorie.

Moore a fost căpitanul lui West Ham la Cupa Cupelor Europene din 1965, iar Bonds i-a condus la câștigarea Cupei FA în 1975 și 1980.

Victoria asigură, de asemenea, un loc în Europa League din sezonul următor și înseamnă fotbal european pentru al treilea an consecutiv, pentru prima dată în istoria clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.