Zeci de cetățini străini ascunși în două TIR-uri au încercat să treacă...

Zeci de cetățini străini ascunși în două TIR-uri au încercat să treacă ilegal granița de vest. Grup ascuns într-un lan de grâu, depistat cu drona (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1215007851">

Polițiștii de frontieră din cadrul punctului Nădlac II au prins 66 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat, în ultimele 24 de ore, pentru efectuarea formalităților pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor TIR-uri care transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, poliol (compus organic) și pal pentru societăți comerciale din Italia.

În urma verificărilor, au fost descoperiți, ascunși în semiremorci, printre bunurile transportate, 66 de cetățeni străini, într-unul din mijloace fiind depistați 46 de cetățeni, iar în celălalt 20.

Persoanele au fost duse la sediul poliției, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din diverse state afro-asiatice (Pakistan, Bangladesh, Egipt, Sri Lanka și India), ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, luni seara, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Salonta, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, mai multe persoane ascunse într-un lan de grâu.

„S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și cu ajutorul dronei din dotarea Sectorului Poliție de frontieră Curtici, la aproximativ 2.000 de metri față de linia de frontieră, colegii noștri au reușit interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare. La cercetări, colegii noștri au stabilit că este vorba despre 18 cetățeni din Sri Lanka”, arată Poliția de frontieră.

În toate cazurile, poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.