Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată la Timișoara cu un tur ghidat

Ziua Mondială Art Nouveau, celebrată la Timișoara cu un tur ghidat

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Mondiale Art Nouveau, sărbătorită în 10 iunie, Asociația pentru Promovarea Timișoarei organizează vineri, 9 iunie, de la ora 13:30, un tur ghidat care prezintă clădirile Art Nouveau ale Timișoarei construite la începutul secolului trecut, o importantă și valoroasă moștenire arhitecturală a orașului. Dărâmarea fortificaţiilor la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX a permis construirea mai multor imobile în stilul Art Nouveau (Secession) și eclectic, în cartierele istorice ale orașului. În zona Cetate, elemente ale noului stil se întâlnesc la mai multe clădiri supraetajate și refăcute, dar au fost ridicate și numeroase  imobile noi, pe terenuri virane, unde a fost ridicată interdicția de construire după dărâmarea zidurilor cetății.

Turul, care începe în Piața Unirii, de la casa Bruck, durează în jur de 45 de minute și se încheie în Piața Operei, în incinta restaurantului Lloyd, se dorește a fi un nou mijloc de promovare turistică a Timișoarei.


Orașul, care deține un patrimoniu de peste două sute de clădiri construite în acest stil sau care au elemente caracteristice acestuia, face parte din Art Nouveau European Route.

Ziua Mondială Art Nouveau a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2013, ziua aleasă fiind cea în care doi importanți arhitecți ai acestui curent, Antoni Gaudi și Ödön Lechner, au încetat din viață.

Cei interesați sunt rugați să-și confirme prezența la numărul de telefon 0722 378 391 sau la adresa de e-mail delia@visit-timisoara.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.