Cod portocaliu de furtună pentru o zonă din vestul țării UPDATE 4...

Cod portocaliu de furtună pentru o zonă din vestul țării UPDATE 4 Cod roșu în județul Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip „nowcasting”, pe termen scurt, cod portocaliu de furtună pentru o parte din județul Hunedoara.

Alerta se referă la „averse torențiale care vor acumula peste 30…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină” și vizează localitățile Lunca Cernii de Jos, Cerbăl, Bunila, Lelese și Bătrâna.

Avertizarea inițială este valabilă până la ora 15:40, însă ar putea fi prelungită.

UPDATE Alerta cod portocaliu a fost extinsă la localitățile Beriu, Romos și Orăștioara de Sus și prelungită până la ora 16:30.

UPDATE 2 Avertizarea meteo a fost extinsă până la ora 17:00 și cuprinde localitățile Orăștie, Călan, Beriu, Bretea Română, Romos, Orăștioara de Sus, Boșorod, Mărtinești.

UPDATE 3 „Astăzi, 4 iulie 2023, în intervalul orar 17:30 – 18:30, localitățile: Savârsin, Vărădia de Mureș, Birchiș, Petriș și Bata din județul Arad se vor afla sub incidența avertizării meteorologice cod portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torentiale care vor acumula peste 30…40I/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.


Pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie”, a transmis ISU Arad.

UPDATE 4 Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu vizând ploi torenţiale în seara zilei de marți, pentru mai multe zone din județul Caraş-Severin. În București este Cod portocaliu de furtună.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea de vreme severă imediată a intrat în vigoare la ora 20:25 şi este valabilă timp de o oră pentru localităţile Oravița, Răcășdia și Ciclova.

Se anunță averse torențiale ce vor acumula peste 30…40 l/mp.

În zona avertizată s-au acumulat în ultimele 2 ore cantități de peste 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.