Decizie a instanței italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităților din România

Decizie a instanței italiene: Darius Vâlcov va fi predat autorităților din România

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Justiție, Alina Gorghiu, a anunțat că Darius Vâlcov va fi predat autorităților din România în urma unei decizii a Curții de Apel Napoli.

Hotărârea nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile, la Curtea de Casație a Italiei.

„Tema extrădării cetățenilor români în vederea executării pedepsei în România rămâne o prioritate pentru mine, în calitate de ministru al Justiției. Astăzi, 20 iulie, Curtea de Apel Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităților competente din România, în baza mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023, de către Tribunalul București, pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare”, a anunțat Gorghiu pe Facebook.

Vâlcov s-a predat autorităților italiene în 23 mai 2023, în Napoli.


Instanța italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, Vâlcov fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Vă reamintim că fostul primar și ministru PSD Darius Vâlcov a fost condamnat la șase ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. Până la pronunțarea sentinței definitive, o parte dintre fapte s-au prescris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.