Distracție și educație pentru copiii din Timișoara, în proiectul „Mosaic Minds”

Distracție și educație pentru copiii din Timișoara, în proiectul „Mosaic Minds”

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul „Mosaic Minds”, o inițiativă prin care au fost reunite organizații de educație, cultură și tehnolgie pentru a oferi copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani o serie de evenimente culturale, a fost lansat de asociația Xeo și fundația Artmedia, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația Româno-Americană.

Între 29 iulie și 6 august, copiii și tinerii care îndeplinesc criteriile de vârstă sunt invitați să participe la diverse ateliere de muzică, teatru, dans, arte și tehnologie care promovează creativitatea și interculturalitatea, contribuind la lărgirea orizontului cultural și de înțelegere al participanților.

Un moment deosebit al proiectului este atelierul de tehnologie „Shine Your Light”, care va avea loc la Nokia Garage pe data de 4 august, la ora 16:00.


În cadrul acestui atelier, copiii și tinerii vor avea ocazia să creeze propriul joc interactiv în Scratch, explorând jocurile tradiționale ale copilăriei din diverse țări și să-și dezvolte creativitatea și viziunea în spațiu, utilizând programul Fusion 360 pentru a modela obiecte specifice diferitelor culturi tradiționale.

Călătoria de descoperire culturală și artistică propusă de acest proiect se poate face prin înscrierea la atelierele „Mosaic Minds” pe platforma https://mosaicminds.page/ utilizând opțiunea „Join the summercamp!”, Pentru a beneficia de programul educațional, fiecare participant trebuie să se înregistreze la trei activități distincte, asigurându-se că acestea nu se suprapun în cadrul programului, toate activitățile fiind gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.