Europeanul U22 la volei de plajă şi-a desemnat campionii în Piaţa Operei:...

Europeanul U22 la volei de plajă şi-a desemnat campionii în Piaţa Operei: norvegienii şi lituaniencele au luat aurul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CEV U22 Beach Volleyball European Championships 2023 / Facebook

Europeanul sub 22 de ani de la Timişoara, care a găzduit inclusiv dueluri în nocturnă pe plaja „artificială” instalată în faţa Operei, s-a încheiat ieri cu victorii nordice. La masculin s-au impus norvegienii Mol şi Sunde, în timp ce la feminin lituaniencele Kvedaraite şi Rudkovskaja. Echipele româneşti nu au depăşit prima fază a competiţiei.

Chiar dacă echipele autohtone, cu mulţi componenţi localnici, nu au reuşit decât performanţe individuale statistice, evenimentul per total, cu micile sale neajunsuri, a fost de succes pentru Timişoara. Competiţia primită se pare în mare parte datorită titlului de Capitală Culturală Europeană nu a dezamăgit altfel spectatorii din Parcul Rozelor şi Piaţa Operei. În special pe cei din urmă. Dacă în Rozelor e deja un loc tradiţional pentru voleiul pe plajă, în centrul oraşului nisipul amenajat special a atras şi mulţi turişti în tribună.

La masculin, echipa formată din Anton/Tănase (U Cluj) a încheiat grupa A pe 3, în timp ce în „B” Breban/Boldiş (UVT) au fost ultimii iar Popa/Capotă (Oţelu Roşu) au fost pe 4 în grupa D. Nici echipele feminine nu s-au descurcat mai bine: Ioana Miu / Ioana Hododi (CSU ASE București); Bianca Pup / Ioana Mănăilă (CSU Reșița); respectiv Iustina Corcoz / Alexandra Dăniloaia (Univ. de Vest Timișoara) au fost în corpore ultimele în grupele lor.

După multe lupte la fileu podiumurile au arătat astfel. La feminin Izuzquiza şi Vergara (Spania) au luat bronzul, în timp ce finala, una foarte spectaculoasă şi lungă ca durată, între  Kvedaraite şi Rudkovskaja (Lituania) şi Neuschaeferova şi Svozilova (Cehia) a fost câştigată de primele.

La masculin locul 3 a revenit letonilor Fokerots şi O.


Bulgacs, în timp ce, în ciuda susţinerii unei galerii numeroase, nemţii Just şi Wust au cedat în ultimul act cu „vikingii” Mol şi Sunde.

CEV – federaţia de profil a mulţumit organizatorilor pentru desfăşurarea competiţiei care a avut câte 32 de formaţii la fiecare categorie în parte. Competiţia a început miercuri şi s-a încheiat sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.