Guvernul, patronatele și sindicatele au convenit asupra creșterii valorii tichetelor de masă

Guvernul, patronatele și sindicatele au convenit asupra creșterii valorii tichetelor de masă

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Guvernului, ai patronatelor și ai sindicatelor au decis luni că valoarea tichetelor de masă trebuie să fie majorată.

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată în prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Marcel Ciolacu. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria. Participanții au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au mai vorbit despre creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice și deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare.


Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră. În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Consultările vor continua în următoarea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.