CSU Politehnica Timișoara va găzdui loturilor naționale feminine de scrimă ale României, categoriile juniori și cadeți, pentru un cantonament inedit pe Bega, în care sportivele vor avea parte inclusiv de lecţii de educaţie financiară, de nutriție sau ore de psihologie sportivă. Clubul timişorean are trei jucătoare selecţionate: Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal și Miruna Husu.
Stagiul are loc în perioada 10–17 iulie şi face parte dintr-un amplu proiect care poartă numele de „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”, inițiat de Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.
„Va fi o săptămână intensă, cu două antrenamente pe zi, dimineață și după-amiază. Pe lângă pregătirea fizică, scrimerele vor avea parte de ore de psihologie sportivă, lecții de nutriție și vor asista la sesiuni educație financiară. Mai mult, un specialist din cadrul Federației Internaționale de Scrimă va fi la Timișoara pentru a le învăța pe tinere primii pași într-o viitoare carieră în antrenorat.
Sesiunile de antrenament se vor desfășura la Baza nr. 2 a Universității Politehnica Timișoara”, se arată în comunicatul CSU Politehnica.
Printre cele 15 componente ale loturilor naționale, participante la cantonamentul de la Timişoara se numără şi localnicele Ingrid Miti Bikfalvi (17 ani) campioană națională a cadetelor la floretă, care în 2022 a avut de departe cel mai bun ranking din România la această categorie, participantă la Campionatul European și Campionatul Mondial, fiind liderul lotului de cadeți. Karina Tal (15 ani) și Miruna Husu (16 ani).
„Ana Pavăl și Mihai Dințică vor fi cei doi antrenori de la loturile naționale ale României. Din această postura, lor li se va adăuga Livius Buzan, antrenorul secției de scrimă de la CSU Politehnica Timișoara. Petru Kuki, fost floretist, vicecampion mondial și medaliat cu bronz european în 1981, va fi responsabil tehnic și se va ocupa de formarea profesională a sportivelor. La acțiuni va participa și Ciprian Chirilă, prodecanul Facultății de Automatică și Calculatoare, care le va vorbi membrelor loturilor naționale despre oferta educațională și beneficiile pe care Universitatea Politehnica Timișoara le oferă sportivilor de înaltă performanță. Întreg staff-ul va fi cazat la Casa Politehnicii nr. 2”, mai informează CSU Poli.
„O astfel de acțiune nu s-a mai organizat vreodată la Timișoara, este o premieră. Ne bucură faptul că proiectul s-a concretizat și că a devenit realitate. Aceasta se datorează și bazei sportive pe care o pune la dispoziție Universitatea Politehnica Timișoara. Îi mulțumim Primăriei Timișoara, care a finanțat o activitate de o astfel de anvergură”, a spus Adrian Tal, președintele CSU Politehnica Timișoara.