Noi apeluri de proiecte lansate de ADR Vest. Ce domenii pot obține...

Noi apeluri de proiecte lansate de ADR Vest. Ce domenii pot obține finanțare

0
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat șapte noi apeluri de proiecte competitive în cadrul programului Regional Vest 2021-2027, care se adaugă celor șapte apeluri lansate la sfârșitul lunii trecute. Au fost aprobate ghidurile de finanțare pentru componentele de eficiență energetică în clădirile publice destinate educației, sănătății sau serviciilor sociale și infrastructură verde, care înseamnă investiții de peste 85 de milioane de euro în Regiunea Vest.

Investițiile alocate celor 14 apeluri lansate până acum sunt în valoare de aproape 352 milioane de euro, care reprezintă 30% din alocarea totală a programului.


Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 milioane de euro prin programul de investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea de durată și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Valoarea eligibilă minimă a proiectelor pentru eficiență energetică este de 200.000 de euro, iar cea maximă, de 2,5 milioane de euro, procentul contribuției proprii a solicitantului fiind de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției, iar pentru infrastructură verde, care presupune lucrări de amenajare a terenurilor, plantări de plante și arbori și sisteme de irigații, amenajări a suprafețelor acvatice și facvilități pentru recreere, între 250.000 și două milioane de euro, cu 2% contribuție din partea solicitantului.

Pentru  ultimele șapte apeluri lansate, proiectele pot fi depuse între 18 octombrie 2023 și 18 iulie 2024. Toate ghidurile de finanțare și anexele acestora pot fi consultate pe pagina web a Programului Regional Vest https://www.vest.ro/home.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.