Protecția Consumatorilor, control la mai multe restaurante din zona centrală a Timișoarei....

Protecția Consumatorilor, control la mai multe restaurante din zona centrală a Timișoarei. Două localuri au fost închise (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2033383064">

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a anunțat că a efectuat astăzi controale operative la patru unități de alimentație publică din zona centrală a Timișoarei. Astfel, au fost verificate societățile SC La Focacceria SRL, SC AKD Green House SRL, SC Drunken Rat SRL, SC Falafel King SRL, iar la toate unitățile verificate au fost constatate abateri. Pentru două dintre localuri a fost dispusă oprirea temporară a activității.

Principalele abateri de la legislație constatate de comisarii CJPC:

– produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora;
– produse preparate și materii prime păstrate la o temperatură ridicată;
– insecte vii prezente atat pe suprafețele de preparare și de servire precum și pe produse;
– condiții de depozitare improprii;
– gramaje constate sub cel declarat;
– nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător;
– aparate utilizate în procesul de preparare neigienizate corespunzător.

În urma controalelor au fost aplicate patru amenzi contravenționale în valoare totală de 19.000 lei și trei avertismente, iar pentru două localuri, SC La Focacceria SRL și SC AKD Green House SRL, a fost dispusă oprirea temporară a activității până la remedierea problemelor, fiind dispusă și retragerea definitivă de la comercializare a materiilor prime și a produselor neconforme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.