Război în Ucraina, ziua 509. Podul Kerci, care face legătura dintre Crimeea...

Război în Ucraina, ziua 509. Podul Kerci, care face legătura dintre Crimeea şi Rusia, atacat UPDATE Belarus a anunţat doborârea unei drone a Kievului

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: bbc.com

Două persoane au murit și alta a fost rănită din cauza unui incident care s-a produs luni pe podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia. Traficul a fost oprit, iar autoritățile locale vorbesc despre o situație de urgență, potrivit BBC.

Incidentul nu a fost calificat drept un atac, dar informații neconfirmate oficial au arătat că în zonă s-au auzit explozii luni dimineața. De asemenea, oficialii vorbesc despre două persoane care au murit și alta care a fost rănită în urma incidentului de pe pod.

„Traficul a fost oprit pe podul din Crimeea. O urgență a avut loc în zona sprijinului 145 din partea rusă a podului. Se iau măsuri pentru a restabili situația. Îi rog pe locuitorii și oaspeții peninsulei să se abțină de la călătoria pe podul Crimeei”, a scris, pe Telegram, Serghei Aksyonov, șeful administrației ruse din Crimeea, potrivit BBC.

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, a postat un videoclip cu podul în flăcări alături de un clip cu Marilyn Monroe cântând „La mulți ani, domnule președinte”.


Explozia a avut loc la o zi după cea de-a 70-a aniversare a președintelui rus Vladimir Putin.

Ultimul incident survine pe fondul unei contraofensive a forțelor ucrainene, care își propun să recucerească teritoriile din sudul și estul Ucrainei. Luni este și ziua în care expiră acordul privind exportul cerealelor din Ucraina. Până în prezent, Rusia a refuzat să accepte prelungirea acordului mediat de ONU.

Podul de la Kerci a fost deschis în 2018 și permite deplasarea rutieră și feroviară între Rusia și Crimeea. În luna octombrie a anului trecut, acesta a fost închis parțial în urma unei explozii majore. Podul, care este o rută importantă de aprovizionare, a fost redeschis complet în februarie.

UPDATE Autorităţile militare din Belarus au anunţat, luni, doborârea unei drone de recunoaştere a Ucrainei care a pătruns ilegal în spaţiul aerian belarus, informează postul de televiziune Sky News.

Incidentul aerian a avut loc duminică, în sud-estul statului Belarus, în apropierea frontierei cu Ucraina.

Drona de recunoaştere ucraineană a fost doborâtă la puţin timp după intrarea neautorizată în spaţiul aerian al Belarusului.

„O unitate responsabilă de securitatea frontierei în zona Fluviului Nipru a descoperit o dronă care a încălcat frontiera naţională, venind dinspre teritoriul Ucrainei. Au fost lansate proceduri administrative în cazul incidentului”, a comunicat Agenţia belarusă pentru Protecţia Frontierelor.

Administraţia de la Kiev nu a făcut niciun comentariu pe tema incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.